Psychosynthesis Counseling Course

JELENTKEZÉS

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni a +36 30 967-1635 telefonszámon lehet.

Oktatás:

Minden hónapban egyszer szombaton , vasárnap 9 órától 16 óráig
A képzés ideje: 18 hónap. Nyári szünet augusztusban.

                         Képzés kezdési időpontja: 2021. Október 23.

Tandíj:

 Psychosynthesis Counseling course

A képzési idő: 18 hónap.
A vizsgát sikeresen teljesítők  tanúsítványt kapnak amely egészségügyi tevékenységre nem használható.

A kurzus minden hónapban egy szombaton vasárnap 9-16 óráig. Szerződéskötéskor 100.000ft a tandíj további részét 10.000ft kamatmentes részletben fizethetik a részvevők.

Következő felvételi beszélgetés időpontja: 2021. Október 4-én és 11-án 18 óra .

Mi a pszichoszintézis és mi a kurzus célja?

Oktatási Központunkban induló  Pszichoszintézis  kurzus  egy izgalmas vállalkozás, úgy gondoljuk, azért vegyen részt a hallgató, mert minden szempontból megváltozik az élete a tanulmányok befejezése után.

A pszichoszintézis egy  program elősegíti az egyén fejlődését és átalakulását, miközben megváltoztatja a gondolkodási készségét és látásmódját önmagával, a környezetével, és az Univerzummal kapcsolatosan. Ez túlmutat a személyén és kaput nyit a transzerpszonális világ felé.

Ebben a transzperszonális világban különböző tapasztalatok érhetik a hallgatót, víziók, álmok, lelki élmények, a módosult tudatállapot egyéb élményei és még sok más.

A kurzus szorosan kapcsolódik a humanisztikus pszichológiához amiből kialakult a transzperszonális pszichológia. Alapelvnek tekinthetjük, hogy a transzperszonális pszichológia módszere nagyban javítja a személy hatékonyságát különböző területeken. Ez kiemelkedően igaz a mentális és a fizikai egészség , az öngyógyítás módszerében, az oktatásban, és különböző humán szolgáltatásokban. A pszichoszintézis módszere fejleszti a személyiséget, az emberi tapasztalatok szempontjából emeli a személyes tudást az egyén a család és a közösség esetében.

A pszichoszintézis gyakorlati alkalmazása bizonyíthatóan emeli az emberekhez való pozitív viszonyulást.

A célunk az, hogy a résztvevőnek lehetősége legyen az aktuális élethelyzetét fejleszteni a módosult tudatállapotok használatával valamint segítse őt a szellemi utakra.

A kurzus  befejezése után pozitív irányban változó és fejlődő az életképük és tudásuk felhasználható más személyek szolgálatára.

A pszichoszintézis lényege a magasabb énnel való kapcsolat teremtés, és ennek felismerése, bizonyos lelki problémák esetében hatásos és gyors a transzperszonális mezőbe vinni a személyt. A pszichoszintézist hívhatjuk saját magunk kutatásának. Az életünk folyamán utat keresünk, de meg kell tanulnunk az út keresését és ezt célnak tekinteni.

A pszichoszintézis azt állítja, hogy minden ember rendelkezik egy transzperszonális forrással, esszenciával, belső maggal. Ez a felsőbb én, ezért spirituális pszichológiának vagy lélekkel rendelkező pszichológiának is nevezzük.

Buddha szobor

A résztvevők megtanulják tudatuk saját központját egy magasabb szintre emelni, ahol a transzperszonális én is található. Ezen a szinten mindenki megtapasztalhatja és megélheti a korlátlan szeretet, öröm, szépség, bölcsesség, empátia és kreativitás élményét és elkezdi érzékelni az egyetemes tudatot. Olyan ez mint amikor “Egy hegymászó feljut a csúcsra.”

Roberto Assagioli pszichoszintézisét tudományos megközelítésben nevezhetjük transzperszonális fejlődésnek. Az én belső keresése és megvalósítása lehetővé teszi, hogy egy pszichikus érettség elérés esetében minden emberben aktivizálódjanak a látens dimenziók. Ezt nem úgy kell érteni, mint egy kevesek számára adott kivételes képességet, hanem mint egy felsőbbrendű minőségek tárházát, ami bárkinek a rendelkezésére áll. Hinnünk kell abban , hogy mindenki transzperszonális képességekkel születik, ezek pszichés energiák, konkrét adatok és üzenetek lehetnek, ezek alkalmazhatók és használhatók , ha beindulnak a folyamatok.Fontos a számunkra, hogy megtanuljuk a spirituális erők irányítását.

Roberto Assagioli Velencében született 1888. február 27-én. Egyetemi diplomát szerzett pszichiáterként 1910-ben . A tudomány, a művészet, a filozófia és a vallás területeit is képviselte. Nemcsak pszichiátria és a pszichológia érdekelte, hanem a keleti filozófia, a keresztény misztika és a teozófia. Hamarosan kialakította a kortárs pszichológusokétól eltérő saját pszichológiai terápiás módszerét. Ezeknek a „pszichoszintézis” összefoglaló elnevezést adta. Az 50-es évek végétől tevékeny része volt a humanisztikus és transzperszonális pszichológiai mozgalom kibontakozásában. 1974. halt meg .

Néhány téma

Transzperszonális pszichológia | Pszichoszintézis | spiritualis filozófia | Valláslélektan | Légzési módszerek | Zeneterápia | meditáció | Táncterápia | jóga | a tudat | a lélek  | sáman technikák  stb.

Kövess Facebookon!

Elérhetőség

Shanti Oktatási Központ
Cím: 1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 140.
Telefon: +36 (30) 967-1635
E-mail:

Logó